Blogger news

dimarts, 3 de febrer del 2015

CARACTERÍSTIQUES DEL SO




CARACTERÍSTIQUES DEL SO 


 l'amplitud és la magnitud del canvi d'un sistema oscil·lanta cada oscil·lació, indica el valor de l'amplada de l'oscil·lació en relació al seu valor mig.L'amplitud determinarà la quantitat d'energia  que conté una ona. Les ones van debilitant-se en la seva amplitud a mesura que van allunyant-se del seu punt d'origen


La freqüència és la mesura del nombre de vegades que ocorre un esdeveniment per unitat  de temps. Per calcular la freqüència, es fixa un interval de temps, es compta el nombre de vegades que ocorre l'esdeveniment en eixe interval i aleshores es divideix aquesta quantitat per la llargària de l'interval de temps.



La intensitat sonora es defineix com la quantitat d'energia sonora  que travessa per segon una superfície. La intensitat depèn de l'amplitud de l'ona, perquè com més gran sigui de  l'amplitud de l'ona, major és la quanitat d'energia  que genera i, per tant, major és la intensitat del so. 


Cualitat de els sons que depenen de la seva frequencia i pertmet classificarlos en greu i agud.




El timbre es el atributo que nos permite diferenciar dos sonidos con igual sonoridad, altura y duración. Como se ve, el timbre se define por lo que NO es.
En todo caso, se podría afirmar que el timbre es una característica propia de cada sonido, de alguna manera identificatoria de la fuente sonora que lo produce.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada